Я отримав повідомлення про те, що матеріал опубліковано. Зараз придивився і виявилося, що у мене є зауваження, стосовно наступних частин публікації
Після встановлення цих пакунків, необхідно клонувати сховище скрінрідера Orca з Gitlab. Для цього – потрібно перейти до каталогу, в якому планується розмістити сховище, якщо такий є, або ж попередньо створити його, та перейти до нього. Для створення каталогу, та клонування сховища можна скористатися такою командою:
mkdir ~/repos && cd ~/repos && git clone gitlab.gnome.org/GNOME/orca.git
Потім – необхідно перейти в каталог сховища та побудувати з вихідного коду та встановити Orca за допомогою команд:
cd orca && ./autogen.sh && make && sudo make install
Я розумію, що хотілося б скоротити публікацію; Але, не зважаючи на це, змушений вас просити повернути все так, як це було спочатку.
Річ у тім, що, як правило, до таких маніпуляцій вдаються навіть ті незрячі користувачі, які ще не впевнені у своїх навичках роботи з емулятором терміналу. Відповідно – для них дуже важливо, щоб кожна команда була детально описана. Ну і було б зручніше таким користувачам, якби все описувалося по кроково, що я, власне, і зробив.
До того ж – хоч «&&» є хорошою штукою, але точно не для початківців. Виходить дуже довга команда, і це може заплутати незрячого користувача, створивши хибне враження ускладненості процесу.
Всі ці нюанси, в купі з психологічними (для багатьох в принципі поняття термінала і командного рядка асоціюється з чимось складним, лише для спеціалістів), сприяє закріпленню міфу про те, що Linuxтакий складний.
Я ж розраховую, пишучи публікації, на широке коло читачів-користувачів, а тому детальний опис послідовності тих чи інших дій в них є обов'язковим.
І ще: все ж можливі якісь не стандартні ситуації, і таке скорочення, коли декілька команд подається як одна, лише ускладнять виявлення проблеми.
Сподіваюся, що ви врахуєте моє побажання. Якщо у вас не лишилося першого варіанту публікації, то я спробую відновити з чернеток, або перепишу вище наведені частини. І про зауваження стосовно того, що хоча б останні рядки виводу в термінал кожної команди потрібно переглядати, також не забудьте (я це не даремно написав). Раптом я не встигну на якусь зміну вчасно відреагувати, і хтось з користувачів повідомить в цій темі про якусь проблему. Тож краще так...